Theta Healing
`

Míchaná vajíčka z tofu (tofíčka)

6. 06. 2020

[lwp_divi_breadcrumbs font_icon=“%%20%%“ _builder_version=“4.4.5″ module_font=“|||on|||||“ module_font_size=“11px“ module_line_height=“1.5em“ background_color=“#f7f7f7″ custom_margin=“1vw||||false|false“ custom_padding=“5px|6px|6px|6px|false|false“ border_radii=“on|6px|6px|6px|6px“][/lwp_divi_breadcrumbs]

Dokonalá chuťová náhrada míchaných vajíček – to jsou tofíčka. Jsou rychlá na přípravu a jsou vegan! Základem vajíčkové chutě je trojkombinace černá sůl (pomáhá při nadýmání a pálení žáhy), kurkuma (funguje proti zánětům) a lahůdkové sušené droždí (je bohaté na vitamín B).

Suroviny (na jednu porci)

  • 150 až 200g měkkého tofu
  • jedna střední cibule (je možné i bez)
  • 2 stroužky česneku (taky můžeme vynechat)
  • kvalitního oleje na smažení
  • 1 malá lžička kurkumy
  • ½ lžička černé soly
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • případně trochu pepře a pažitku

Postup

  1. Nejdříve si v misce vidličkou rozmačkáme tofu a předáme kurkumu a pořádně promícháme.
  2. Rozehřejeme si pánev, přidáme olej a po chvíli nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme připravené tofu na jemno nakrájený česnek, černou sůl (s ní opatrně), která nám vytvoří vajíčkovou chuť, kurkumu na obarvení, dvě lžíce lahůdkového droždí na dotvoření chuti a případně lžíci sojové omáčky.
  4. Vše důkladně promícháme a necháme ještě chvilku vařit. Na ozdobení můžeme přidat nakrájenou pažitku a podáváme, nejlépe s kvalitním kváskovým chlebem.