Dokonalá chuťová náhrada míchaných vajíček – to jsou tofíčka. Jsou rychlá na přípravu a jsou vegan! Základem vajíčkové chutě je trojkombinace černá sůl (pomáhá při nadýmání a pálení žáhy), kurkuma (funguje proti zánětům) a lahůdkové sušené droždí (je bohaté na vitamín B).
Suroviny (na jednu porci)
- 150 až 200g měkkého tofu
- jedna střední cibule (je možné i bez)
- 2 stroužky česneku (taky můžeme vynechat)
- kvalitního oleje na smažení
- 1 malá lžička kurkumy
- ½ lžička černé soly
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- případně trochu pepře a pažitku
Postup
- Nejdříve si v misce vidličkou rozmačkáme tofu a předáme kurkumu a pořádně promícháme.
- Rozehřejeme si pánev, přidáme olej a po chvíli nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
- Přidáme připravené tofu na jemno nakrájený česnek, černou sůl (s ní opatrně), která nám vytvoří vajíčkovou chuť, kurkumu na obarvení, dvě lžíce lahůdkového droždí na dotvoření chuti a případně lžíci sojové omáčky.
- Vše důkladně promícháme a necháme ještě chvilku vařit. Na ozdobení můžeme přidat nakrájenou pažitku a podáváme, nejlépe s kvalitním kváskovým chlebem.