Theta Healing
`

Chia raw kaše

17. 05. 2020

[lwp_divi_breadcrumbs font_icon=“%%20%%“ _builder_version=“4.4.5″ module_font=“|||on|||||“ module_font_size=“11px“ module_line_height=“1.5em“ background_color=“#f7f7f7″ custom_margin=“1vw||||false|false“ custom_padding=“5px|6px|6px|6px|false|false“ border_radii=“on|6px|6px|6px|6px“][/lwp_divi_breadcrumbs]

Chia kaše je zdravá a chutná alternativa klasické snídaně, dodá nám spoustu živin a tím nastartuje náš den. Zároveň je jednoduchá na přípravu a můžeme jí dochutit dle preference či chuti (lístky máty, datle a jiné).

Suroviny

  • 4 lžíce bio chia semínek
  • 200 ml filtrované vlažné vody (do 42 ℃)
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce xylitolu (nízko sacharidové sladilo, případně můžeme osladit bio banánem či jiným ovocem)
  • hrst borůvek (zajímavá kombinace jsou brusinky s banánem)
  • 1 až 2 lžíce sezamové pasty
  • ořechy (kešu, mandle, para ořechy – max dva)
  • a dle chuti skořici.

Postup

  1. V misce smícháme chia semínka s xylitolem a zalijeme vlažnou vodou.
  2. Necháme pět minut proležet, až vznikne kaše.
  3. Přidáme kokosové mléko, sezamovou pastu, ořechy a pořádně promícháme.
  4. Na konec můžeme kaši ozdobit na kolečka nakrájeným banánem, posypat skořicí, případně přidat hrst borůvek (já používám sušené bio borůvky, které přidávám na začátku),
  5. Přeji dobrou chuť :).